top of page
Sök
  • Skribentens bildJenny Havenro

Underbar bekräftelse att massage gör nytta för hästen!

Helt otroligt glad är jag! Igår var Lori på klinik igen på sitt första återbesök. Jag kunde tyvärr inte vara med men ägaren berättade efteråt hur det gått. Veterinären hade gett mycket beröm för att Lori är mycket mjukare i sina muskler, hon har bättre överlinje och bukstöd. Lori gick mycket bättre i longeringen än förra gången, dvs hon rör sig bättre på grund av mindre spänningar.


Vi kan börja arbeta henne uppsuttet, endast i skritt utan sadel. Men vi ska blanda tömkörning med ridning då träning från marken är så otroligt bra för hennes rehab. Vi ska fokusera på att få henne böjd runt innerskänkel så hon inte "faller in", samt sidförande rörelser. Hon har svårt att föra fram yttre fram åt båda hållen i traven. Däremot var galoppen mycket bättre, hon faller inte framåt lika mycket som förra gången och kan behålla galoppen flera varv utan att bryta av. Vi har jobbat mycket med att stärka hennes bukstöd och bakdel så kraften kommer från rätt källa, därför går hon inte "på bogarna" lika mycket längre.


Lori har fortfarande förstorad Brachiocephalicus vänster sida, och det bidrar så klart till hennes "problem" att böja sig runt skänkeln. Vi ska fortsätta massera och stretcha muskeln. Rom byggdes inte på en dag, rehab tar sin tid :)


Veterinären berömde även för tejpningen av Loris bakknän som jag gjorde för ett par veckor sen, den har gjort mycket för Lori. Likaså arbetet med Equi-bandet. Att få beröm för tejpningen kändes extra fint då jag fortfarande är nybörjare i området. Att ha detta fina samarbete med veterinär gör mig varm i hjärtat.


Det här känns så underbart! Här fick jag det mest fantastiska kvittot på att jag tänkte rätt när jag arbetade fram Loris rehabplan. Det handlar om att lita på sin magkänsla och att tro på sig själv. Vi som team runt Lori har gjort ett fantastiskt jobb tillsammans. Jag är så sjukt stolt!


Nästa återbesök blir om 4-6 veckor. Så nu kör vi vidare med arbetet till en hållbar häst, heja oss :)


Nytt återbesök om 4-6 veckor. Så nu kär vi vidare med arbetet, heja oss!

31 visningar0 kommentarer

Comments


bottom of page